Składniki:
- 800g cebuli
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki masła
- 5 ml oleju
- 1.5 l bulionu
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
Szczypta:
- Majeranku
- Natki Pietruszki
- Estragonu
- Tymianku
- Rozmarynu
- Kminku
- Cebulę kroimy w plasterki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego.
- Dodajemy czosnek, masło, olej oraz zioła i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
- Po godzinie mieszamy i odchylamy górną część naczynia żaroodpornego, wstawiamy na kolejne 1,5h
- W międzyczasie gotujemy bulion i tarkujemy do niego marchewkę i pietruszkę.
- Po 1,5h do bulionu dodajemy naszą cebulę i zagotowujemy.
- Nalewamy do miseczek i posypujemy grzankami oraz serem.
- Pieczemy ok 3 min w 230 stopniach na funkcji grillowanie :)
- Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz