środa, 1 czerwca 2016

Pasztet drobiowy bez wątróbki [Marvisiak Pełny Brzusio]

Hej, jak lubicie pasztet a nie lubicie wątróbki to zapraszam na prosty i szybki przepis na pasztet bez wątróbki ;)

Składniki:

  • 1,5kg mięsa z kurczaka
  • 4 marchewki
  • pietruszka
  • 2 cebule
  • czosnek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka
  • opcjonalnie grzyby wcześniej namoczone
  • 2 jajka
  • Ulubione dodatki jak słonecznik, siemię lniane itp...

  1. Mięso i warzywa wrzucamy do wody, przyprawiamy, dorzucamy grzyby jak mamy i gotujemy do rozgotowania mięsa.
  2. Mięso obieramy, a bułkę moczymy w wywarze.
  3. Dorzucamy gotowane warzywa i wszystko razem, mielimy lub jak nie mamy maszynki (jak ja) wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę.
  4. Wbijamy jajka i dorzucamy ulubione składniki.
  5. Wrzucamy do blaszki i pieczemy około 30 min w 180 stopniach



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz