Składniki:
- 2 kg mięsa wieprzowego
- sól
- liść laurowy, ziele angielskie
- marchewka
- pietruszka
- 1kg kapusty kwaszonej
- pół selera
- 2 cebule
- natka pietruszki
- oregano
- 2 łyżki sosu sojowego
- 200 ml wina wytrawnego czerwonego
- 2 łyżki miodu
- łyżka kminku
- łyżka słodkiej papryki
- majeranek
- pieprz, sól do smaku
- Gotujemy wywar z 3 litrów wody oraz mięsa. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie.
- Do osobnej miski tarkujemy warzywa oraz dodajemy kapustę.
- Mięso wyciągamy i usuwamy tłuszcz.
- Wywar przecedzamy i dodajemy do warzyw, do garnka także dodajemy mięso.
- Dodajemy sos sojowy, wino, miód i przyprawy i gotujemy 30 min.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz