czwartek, 1 września 2016

Zupa krem z żółtej fasolki szparagowej z prażonym słonecznikiem i cebulą dymką [Marvisiak Pełny Brzusio]

Hej, jako że żółta fasolka szparagowa w promocji no to trzeba zrobić jakiś pyszny krem. Weźcie go do pracy a na pewno nie będziecie głodni, podany ze słonecznikiem i dymką stanowi bardzo obfity posiłek.

Składniki:


400g żółtej fasolki szparagowej,
1 pietruszka
3 marchewki,
mały por
1 cebula,
4 ząbki czosnku,
woda
sól i pieprz,
1 łyżka klarowanego masła lub oleju,
słonecznik
cebula dymka
ostra papryka
tymianek
estragon


W garnku podgrzewamy masło lub olej i smażymy chwile obrane warzywka. Po 5 minutach dodajemy wody, tyle aby przykryć warzywka, ani trochę więcej ! Dodajemy sól i pieprz (do smaku), ostrą paprykę około łyżeczkę i po pół łyżeczki tymianku i estragonu. Zupkę gotujemy 30 min i blendujemy. W międzyczasie na suchą patelnie wrzucamy słonecznik i prażymy z 4 minuty mieszając. Kroimy cebulkę i podajemy :) Smacznego !





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz